Blogg

NEJ

Igår tänkte jag och mamma anmäla till ungdoms SM men det vill tydligen ingen annan då anmälan stängde dagen innan så inget SM för oss i år. Jag som i ett års tid har varit på mamma att jag ville ditt i år men nej.

Men ska på doggy nästa helg, hoppas Divan är med mig i år så vi kanske kan ta en palla plats. För nu har jag lärt mig att jag ska ha godis på mig och inte i mål och hon tog kontakt fälten både idag och igår och hon kör super bra på 60 när hon orkar lyfta på fötterna.

Vårat tävlings år började på topp när vi tog första titeln men sen efter det har det fan bara stupat men nu vill vi se lite ljus, annars lägger jag mig ner.   

IMG_6948


Vill ha torsdag nu

I torsdags åkte jag, mamma och pinschrarna till kubben. Och agility stod på schemat för mig och Diva, mamma körde agility och lydnad.

Ja och Diva körde mycket slalom och svängar som Diva inte är helt hundra och även höjd. Alla hinder låg på 50 när vi började men när vi slutade så låg dom på 55-60 och Diva tog alla svåra svängar. Diva tycker att det blir högt och så kommer hon med sån fart och så snävt så hon ser inte och då springer hon under. Så vi tränade på att hon skulle få upp blicken och se hindret och det klarade hon. Tränade också på att hon ska få framåt sug och att hon inte ska dra sig till min hand hela tiden. Så skål med godis och boll, hon börjar få föremåls intresse och det är så kul.

Slalom går bara framåt nu, jag ska bara försöka komma in på andra sidan (Diva kan bara slalom åt ett håll) inte så bra i vissa lägen. Och det kändes mycket bättre nu när jag kan börja använda boll. För då drar hon sig framåt på att enat sätt en vad hon gjorde förut. Diva vill ha mig nära så det blir ofta att hon hoppar över dom sista pinnarna. Och problemet kommer fram så tydligt på tävling då hon är så taggad så jag kommer efter och om jag skulle försöka att komma ikapp så blir hon stressad och krokar med pinnarna och allt blir fel. Så måste få henne självständig i slalom på något sett men det jag gör nu känns bra. Så bara att jobba på.

 

SNART SOMMARLOV!   


Grunder, grunder och ännu mer grunder

Denna dag har spenderats på bästa sätt. Att vara men pinschrarna.

Tog en låååång promenad med båda två och det gick bättre än vad jag hade tänkt eftersom Diva inte kan gå i koppel och Buddha typ bara hänger på. Men dom gick så fint bredvid varandra hela vägen.

Och nu på kvälls sidan tog jag och mamma med oss våra galningar upp på onsdags träning. Jag och mamma hade en liten egen plattslipning, Diva fick ligga två gånger och båda gångerna två minuter och första gången fick Buddha också liga men andra gången gick mamma och han gå fot runt mig och Diva. Så inga problem med störning nu ska vi bara få in några mer hundar så hon blir säker där med. Märkte på senaste tävlingen när hon hade tre hundar på varsin sida att hon kände sig obekväm och visste inte riktigt hur hon skulle bete sig och slutade med att hon satte sig upp. Så det blir att träna på.

Tränade även hoppet och det går framåt. Diva brukar hoppa in i fot position men nu har det blivit minde det och hon börjar komma in rätt också. Förut var hon 2-3 fötter för långt fram.

Blev även lite agility på slutet. Och som jag har sagt för vi behöver träna grunder, grunder och ännu mer grunder och själva så fokus är på mig och inte på den där nya hunden där. Eftersom två nybörjarkurser i agility är nu så blir det lite nya hundar. Så nu måste jag ta körkortet i sommar så vi kan åka upp när vi kan och då är det säkert inga där.

Och snart är det sommarlov. Kan inte fata att vi har gått en hell termin nu och det är bara två kvar.

IMG_4754    


varför sa ingen stopp

Lite har hänt sen föra gången.

Skolmästerskapet har varit och vi tävlade i rally och agility. Rally var först och det var ganska varmt och Diva hade inget fokus alls innan vi gick in och jag tänkte vi skulle stryka som men vi gick in endå och hon gjorde allt hon inte skulle göra på dom 6-7 första skyltarna, man så kom spiralen och då fatade hon typ vad vi höll på med och då gick hon hyfsat bra. Dom som dömde oss var väldigt snälla för vi fick 83 poäng och när man kollar på avdragen så var det mycket som dom inte hade skrivit. Agilityn var sen vi tävlade lätt och svår. Alla hinder låg på 55 och Diva har ju lite problem med höjden men i enkla klassen hoppa hon första hindret men andra hindret var gungan och jag vet inte vad som har hänt men den funkar bara ibland, men vi tog om den två gånger och sen gick det. Resten av banan gick väll hyfsat. Den svåra var väll inte svår men hindren stod typ på varandra och huller om buller. Men det gick bra Diva tog en svår tunnel ingång två gånger men hon såg något annat kul mitt i banan så när jag fick in henne tog hon rätt hinder men ett annat hinder såg tydligen mycket roligare utt. Så vår dag var typ upp och ner.

Vår hemma klubb hade Agility tävling också och det gick inte alls bra av fyra lopp blev det fyra disk. Men nu tänker jag backa några steg och lägga lite träning på grunderna. Diva har ju inte direkt fåt någon grund träning eftersom vi blev ut kastad på tävlings banan direkt efter grundkursen. Egentligen skulle vi ha gått fortsättnings kurs innan. Men jag var ny då och man lär sig av sina misstag och jag hade faktiskt önskat att någon hade skat stopp och vänta till ni känner er redo istället för att här är en tävling och alla ska anmäla sig så ni vet hur en tävling går till sen. Och ni kan fråga oss om allt ni undra för vi kommer finnas där. Så grund träning står på schemat och jag tror att jag kanske ska kolla om det finns någon kurs också.

 

Men snart sommarlov och jag hoppas jag blir bättre på att uppdatera då.     


Skolmästerskap

Då har det gott en hel skol vecka som inte har varit helt hundra. I måndags så försvann min enda sovmorgon eftersom det var nationella prov i svenska klockan halv 9 på morgon plus att vi hr hundinlämning varje morgon i 20 minuter plus att det är en av våra längsta dagar då vi går till 20 över 4. Men det var bara att bita i det sura äpplet. Och redan i måndags så började jag bli sjuk med huvudvärk från helvetet. Och i torsdags var det nationella prov i svenska igen och det gick väll inte så bra eftersom jag inte är så bra på att skriva uppsatser, har ingen fantasi alls. Och förkylningen har hållit i sig hela veckan men igår kände jag mig mycket piggare så det var full rulle här hemma.

Diva är preses lika dan i stallet skäller när jag går och skäller så fort nångon annan hund i stallet börjar. Men det kommer nog att bli bättre nästa år då vi ska bytta stall och där är stallet mer upp delat med dörrar och inte en enda korridor med typ 20 hundar.

Snart är det även sommar lov och denna sommar kommer nog att vara ganska lugn med tävlingar då mamma ska jobba hela sommaren men vi får håla alla tummar och tassar och hoppas på att jag får mitt körkort i sommar för då kommer det nog att bli fler tävlingar.

Blir även skolmästerskap på torsdag i agility, rallylydnad och lydnad. Och jag och Diva ska köra agility och rally. Och så får vi hoppas att hon vill som jag vill för hon vill inte riktigt köra på skolans planer men det kanske blir lite annorlunda då det kommer bli som en tävling.  


Nyheter

Diva har tagit två godkända i mästarklass 

Diva har fått första agility pinnen

Diva har under 2015 fått titlarna AgHD1 och RLD A 

 

IMG_3205

Victoria Björkman

Blogghistorik

«december 2019»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Tävling
Förlåt att jag inte har uppdaterat
Så sjukt galet
Gör det mig till en dålig hundägare
När livet springer iväg
Ett år
Vann forshaga akademins mästerska i rally
Tredje hopp Pinnen
Hej
Drömmer jag?

Arkiv
2016
2015
2014
2013

 

Besökare idag: 16
Denna månad: 127
Totalt: 344772