Blogg

Hej igen

Vet att det var riktigt längesen jag skrev nu men vad ska man göra när man har ett riktigt dåligt internet som gör att man inte kan göra något.

Men det har hänt en del sen jag skrev nu. Som att Buddha följde mig ner till skolan men tyvärr så hade jag han här bara en vecka eftersom Diva blev super deprimerad och gick ner sig helt. Jag kände inte igen henne när jag kom hem efter en vecka på skolan. Jag tävlade också den helgen det gick inte så bra som jag hade tänkt mig. Jag var så taggad på att komma hem och göra en super debut i Avancerad klass i rallyn men det blev två riktigt dåliga resultat och en disk. Så när jag skulle åka tillbacks ner så bestämde jag mig att hon skulle med. Det är inte bra eller rättvist mot henne att hon ska må så dåligt när jag är bort. Och när vi kom ner hitt igen så kändes det som om hon bara ville skrika äntligen hemma.  

Diva har även nu gått och fått en sträckning som gör att hon är stel och har förkorta muskler i båda back benen och sen har hon väll försökt att om belasta så hon är spänd i ryggen också. Men vi var iväg och fick henne kollad hos en super duktig tjej som gav mig lite tips på hur jag ska göra för att det ska bli bra igen. Och i en vecka har jag gjort olika saker och hon känns redan bättre så snart kan vi nog börja träna igen och bygga muskler.  

Diva är även med och tävlar om årets arbetande Pinscher 2014. Är super spänd på hon blev 3:a 2013 men sen är jag lite så där, vårt år har inte varit så jäkla bra, det ända bra som vi har gjort är att hon fick två titlar i Rally annars har det varit ett skit år. Men sen är tävling mäniskan inom mig på tårna och vill bara att det ska gå super bra. Men vi sår se, det är två veckor kvar så hål alla fingrar och tassar på att dt går bra.  

20150124_181133


LP 1

Jag vet att det var riktigt länge sen jag skrev något nu, men jag har tappat alla inspiration till att skriva och mitt internet här i Forshaga är det sämsta man kan ha.

Men jag har gjort några tävlingar sen sist och det har gåt både bra och dåligt. Men Diva har tagit tre gookända i fortsätningsklassen i rally och har fått titeln, men kommer att vänta tills nästa år att start avanseradklass eftersom jag inte känner att jag och diva inte är mogna för högre klasser en.

Sen har vi tävlat agility och vi har gjort några riktigt finna lopp med riktigt finna tider men vi har inte kommit runt fel fria. Diva har inga kontaktfelt men det kommer vi att jobba med hela vintern nu. Och sen måste hon få kontroll på sin kropp också då hon har rivit några hinder. Och nu har även hennes slalomingångar blivit så mycket bättre, hon har lärt sig så snabbt att jag inte hinner med för jag litar inte på henne på planen men sista tävlingen bevisade hon att jag kan det och det fick mig att tänka om när det gäller slalomen och kommer värkligen att tänka på det nästa tävling som kommer bli årets sista.  

Vi kommer även att göra ett nytt försök att start lydnad på fredag. Har ju en dröm att ta LP 1 med henne men hon tycker ett det är tråkigt och det gör att jag också har tappat glöden att träna/tävla lydnad. Men har dom senaste veckorna tränat ganska stenhårt och det har gjort att hon har fått lite glädje i det och sen har hon fått en attityd i fritfölj som jag älskar men det finns så mycket som vi måste träna som är långt ifrån perfekt. Men min klubb har KM på fredag och det är bara på skoj så då slängde jag iväg en anmälan. Även mamma har anmält Buddha så det ska bli kul att se hur det går.


När allt sitter

Vet att det var ett tag sen jag uppdaterade här men känner att jag inte har något att skriva och det har varit alldeles för varmt för att göra något med hundarna.

Men jag och Diva har ändå klämt in tvådagars tävling i Gagnef och min grymma lilla svarta sprang 4 lopp och diskade sig i bara ett lopp. Föra året var vi på samma tävling och sprang fyra lopp, Diva diskade sig i tre stycken och kom runt ett med typ 30 fel och i år går hon in och springer som aldrig för.

Första agility loppet var hon lite borta och var inte alls med så 15 fel var det, innan vi gick in på plan till hopp loppet kändes hon med mycket mer och det var hon. Diva sprang som hon aldrig  gjort för och kom runt fel fritt och vi hamnade på en 7:e plats och pinne. Det är då Divan andra hopp pinne så hon kommer närmare klass 2 hela tiden. Andra dagen Kändes Diva taggad redan från start och vädret var mycket svalare och lite molnigt så det kändes så grymt bra men Agility loppet hade en lite svar/tajt sväng som domaren böra göra om mitt under ban vandringen så när det bara var två min kvar var dom klara och jag fick lov att tänka om helt och hålet. Dom ändrade den för att det skulle bli snällare för large hundarna men efter som jag fick tänka om helt så kunde jag inte tänka klart på den tiden så det vart en disk. Men är grymt nöjd en då. I hopp loppet var jag lite osäker på början om jag skulle hinna med ett byte och det klarade vi men efter en raksträcka så var det slalom och jag tänkte när jag gick banan att här måste jag plocka henne extra mycket annars går hon in fel och det var det hon gjorde också. Hon är så grymt snabb på raksträckor och så skulle jag hinna med henne och när jag skulle plocka henne så hade jag knappt någon luft kvar och då plockade jag henne för lite och det blev 5 fel men är grym nöjd med det loppet också.

Är så nöjd över min prinsessa och hon har verkligen gjort framsteg på det här året och det visar verkligen att allt mitt hårda jobb med denna tjej ger framsteg.


Lilla svart

Min lilla svarta gjorde debut i forstätningsklassen i rally i lördags.

Och eftersom vi har typ tränat tre gånger sen vi tog titeln i februari så hade jag inte så stora förhoppningar, och var rädd nästan halva dan att hon skulle sticka när jag tog av henne kopplet och jag skulle säga fot. Men Divan följde med hela bannan super fin och den känslan jag hade då hade jag aldrig i nybörjarklassen och den var så sjukt bra och obeskrivlig. Vi hade lite små missar som att sitta framför, Divan snurrade och sprang runt mig eftersom jag har tränat freestyle bara det senaste tiden men hon sate sig tillslut. Tappade henne vid 8: frestelse eftersom hindret stod bredvid men fick in henne snyggt och så åkte hon ut lite i spiralen. Men är så super nöjd över att vi ens tog oss igenom. Och vi fick 73 poäng och godkänd. Så nu lir det hård träning på momenten och freestyle får gå åt sidan ett tag, Har även kollat i två tävlingar till innan jag börjar skolan. Något långt inom mig håller tummarna på att vi ska ta en till titel det här året.

Har även börjat agility kurs det ända som är tråkigt med den är att det är bara två tillfällen och första hade vi i torsdags och sista är på torsdag. Men lärde mig super mycket föra veckan och vi fick massa beröm, Så det finns kanske något hopp, eller hon är super duktig men hon tycker ju att klass 1 banorna är tråkiga så hon gör lite som hon vill. Är helt hundra på att det kommer gå super bra för henne om hon någon gång kommer upp. Men hoppas jag får lite mer bra tips denna vecka sen är det bara att börja träna.       


Vad händer

Snart är det tävling. Hoppas det kommer gå lite bättre en vad det gjorde föra gången men vi har tränat så mycket på höjden nu så hon känner sig säker och att hon får upp blicken och det går framåt. Var på klubben men några klubbkompisar i går så vi körde en klass två bana och det gick bättre en vad jag trodde. Den enda nackdelen är att hon är så jävla snabb så man hinner inte med, men fick bra tipps och efter några försök så gick det.

Och slalomen är guld värt nu, eller jag åt en hållet. Diva tog alla ingångarna utom en i går och då var det mitt fel. Vet inte vad som hände hon fröken men nu känner jag mig säkrare på plan när det gäller det där. Och slalom åt andra hållet är på väg också då jag fick hjälp av en annan klubbkompis i veckan så mamma har hjälpt mig några gånger efter det och det går bara framåt.

Tränade även rally med mamma igår på morgonen och det gick också bra. Ska tävla om två helger och jag har knappt tränat något. Fick titeln i februari och sen hade vår skola SM och efter det har jag knappt tränat. Så får se hur det går nästa helg för vi kommer också att starta Fortsättnings klassen så jag är väll inte helt hundra med på vad som faktiskt händer. Men det kommer väll när jag står på ban om rådet.       

10373488_869979979685847_1637949144807413167_n


Nyheter

Diva har tagit två godkända i mästarklass 

Diva har fått första agility pinnen

Diva har under 2015 fått titlarna AgHD1 och RLD A 

 

IMG_3205

Victoria Björkman

Blogghistorik

«december 2019»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Tävling
Förlåt att jag inte har uppdaterat
Så sjukt galet
Gör det mig till en dålig hundägare
När livet springer iväg
Ett år
Vann forshaga akademins mästerska i rally
Tredje hopp Pinnen
Hej
Drömmer jag?

Arkiv
2016
2015
2014
2013

 

Besökare idag: 27
Denna månad: 138
Totalt: 344783