Blogg

Ett år

Ett år har det snart gått sen jag uppdaterade här sist och man kan ju säga att det har hänt en del.

Så i detta inlägg tänkte jag gå igenom alla hundar en efter en. Då det har hänt kanske mycket och det har gjort att vår flock verkligen inte ser ut som den gjorde för ett år sen.

 

Gino

Hunden med det största hjärtat som jag någonsin har träffat och den som öppnade dörren till de liv som jag lever idag. Men en vecka innan han skulle bli 9 år hände någon som jag vekligen inte ville hända. Hans mediciner som han hade gått på ett tag slutade funka. Han har haft problem med sina höfter ganska länga och vi sa när han fick medicinen att han skulle få vandra vidare när den slutade fungera då det inte är rättvist att han ska få äta ännu starkare medicin bara för att vi vill ha kvar honom. Men det slutade med att Gino fick vandra vidare 12/6 (två dagar innan hans födelsedag). Så dagarna efter var väldigt jobbiga då jag och mamma åkte till Avesta och ställde ut Pinschrarna och Lagotto gick samma dag, så vart man är tittade såg man Lagotto. Vi har ju även en del bekanta inom Lagotto som vi träffade där. Så en Riktigt jobbig dag var det och dagen efter var det hans födelsedag, en dag som jag hade längtat efter då jag aldrig trodde han skulle bli så här gammal på grund utav hans problem. Men snart har det gått ett år och saknaden efter honom kommer nog aldrig att försvina.

IMG_0074

 

Diva

Diva har haft ett helt otroligt tävlingsår där hon har tagit två titlar (RLD A och AgHD1). Vi har även hunnit med att starta Mässtarklass och det gick super bra, vi fick inget godkänt resultat men det var inte mitt mål för dagen. Mitt mål var att träna honören och höger fotgående. Så en stor GULD STJÄRNA till min lilla prinsessa. Vi har även gått kurser och vi får massa finna ord helatiden som gör att jag blir mer taggad på att komma ut och tävla. Och Ett bevis på att det har gott bra för oss är att Diva blev 2:a årets arbetande hund på pinschersektionen. Men nu blikar vi framåt mitt ett lika bra tävlingsår.

IMG_4754

 

Buddha

Han bor tyvärr inte hos oss längre. Och detta beror på att han inte trivdes hos oss så bra och vi hade en del problem med honom som vi har försökt att fixa men min mamma kände att hon har gjort allt och att hon inte kunde göra något mer för Buddha. Buddha har en speciell plats hon oss men när inte han mår bra eller vi, så bestämde vi att det bästa var att han fick flytta. Vi saknar han massor men har kommer att få det bättre nu.

IMG_6051

 

Wippe

Jag har skaffat en till lite kille. Jag letade egentligen efter en kull som skulle vara leverans klar till studenten men när uppfödaren sa vilken hane hon skulle använda så blev jag väldigt intresserad och när hon kom med honom hem till mig och mamma så blev vi kära båda två. Eftersom tiken började löpa vid jul så födes dom i februari, detta gjorde att dom blev leverans klara typ 2 månader innan studenten.  Men min underbara mamma sa att om jag verkligen vill ha en valp ifrån den här kullen så kunde hon ha honom tills studenten. Att jag skickad medelandet till uppfödaren att jag ville ha en valp är det bästa jag någonsin har gjort. Wippe är en helt otrolig valp och jag är så grym kär i honom. Så nu får vi se vad framtiden har att erbjuda.       

13072862_1303404106343430_89725717037019966_o


Vann forshaga akademins mästerska i rally

Då var vi här igen

I måndags så var det skol-sm. 13 olika hund skolor kom till Forshaga och tävlade i 5 olika grenar. Eftersom Forshaga vann föra året så fick vi arrangera det i år.

Jag och Diva startare i rally då jag kände att det var den enda grenen som vi skulle kunna genomföra till 100%. Och exakt hur det gick vet jag inte då vi inte fick våra lappar under dagen utan dom kommer vi få snart hoppas jag, men vi hamnade inte på pallen. Men med resultatet vi fick under skol-sm använde dom så vi fick att mästerskap. Och det slutade med att jag och Diva Vann Rallyn.

Och jag är super nöjd med vår insats, jag har legat och varit sjuk i 5 veckor så jag trodde aldrig att honskulle ha de fokus som hon hade på planen. Hon fastnade på ett ställe där en annan hund hade kissat innan vi kom in men är så nöjd med henne och hela dagen var super bra.

Och även i år kom Forshaga två och ett så vi får väll se om vi får arrangera det nästa år också.

 

Jag och Diva har nyss kommit till Mora igen och kommer att vara här hela helgen och bara ta det lugnt. Känns bra att ha en helg hemma utan tävling, men nästa helg åker vi till både Torsby och Sunne. Och snart är det sommarlov men kommer ha APL direkt i 3 veckor på ett hunddagis som jag faktiskt har varit på förut så det ska bli kul att komma tillbacka.   

11009975_1067516663265510_478211560870776415_n


Tredje hopp Pinnen

Agility tävlingen föra helgen var helt magisk. Innan första loppet var jag super osäker på varit jag skulle springa för att inte vara i Diva väg och störa henne. Men vi gick in och jag sprang typ inget som jag hade tänkt men det slutade bra ändå, då vi kom runt fel fria och vi komma 2:a och fick PINNE. Och det var även hennes tredje hopp pinne. Men kommer att stanna kvar i klass 1 tills vi har fått våra agility pinnar.


Agility klassen var också helt otroligt bra. Diva gick grymt fint och tog alla kontakt fält men tyvärr missförstod vi varandra innan en tunnel och det slutade med att hon sprang in rätt men vände inne i tunneln och kom ut åt fel hål. Men är ändå grym nöjd över henne, bättre dag kunde det inte bli.

20150329_172723


Hej

Nu är jag här igen. Är nu i skrivandes stund hemma i Mora. Ska ju gå Agility kurs i helgen men nu är jag tyvärr sjuk. Jag hoppas värkligen jag blir bättre så vi kan gå på den.

I helgen var jag och Diva på en tävling och det var också årets första Agility tävling. Diva var super taggad, Det hade jag nästan förväntat mig men så taggad som hon var i första loppet har jag ALDRIG sätt henne. Man dagen kunde värkligen i sluta bättre, Diva sprang nämligen sin första 0 för i år och hamnade på en tredje plats. Det är helt galet, när jag sickade in henne i tunneln som var fjärde sista hindret så kändes det så jävla bra. Från tunneln var det raksträcka in i mål och det ända jag tänkte var nu lyfter du på fötterna. Så är grymt nöjd över henne fast att dagen började lite galet.

 

Har nu äntligen fått ett bättre internät i lägenheten i Forshaga så nu kan jag blogga mer. Kommer även att kunna lägga ut alla tävlings filmer som inte ha kommit ut under 2014. Har fler filmer som har legat på kameran länge och när dom väl har kommit in i dator har jag inte orkat klippa ihop dom och sedan har dom blivit bortglömda. Så för några veckor sen då jag letade efter en bild hittade jag lite filmer. Men dom kommer.

11062697_1053966897953820_7480552080835838755_n


Drömmer jag?

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men Diva blev 4 årets arbetande pinscher 2014

Rally träning

Älskade lilla gris 


Nyheter

Diva har tagit två godkända i mästarklass 

Diva har fått första agility pinnen

Diva har under 2015 fått titlarna AgHD1 och RLD A 

 

IMG_3205

Victoria Björkman

Blogghistorik

«december 2019»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Tävling
Förlåt att jag inte har uppdaterat
Så sjukt galet
Gör det mig till en dålig hundägare
När livet springer iväg
Ett år
Vann forshaga akademins mästerska i rally
Tredje hopp Pinnen
Hej
Drömmer jag?

Arkiv
2016
2015
2014
2013

 

Besökare idag: 37
Denna månad: 148
Totalt: 344793