Blogg

Agility i Rättvik i helgen

Jag vet att det var ett tag sen jag skrev men nu kommer ett inlägg.

I helgen körde jag och Diva årets första agility tävling i Rättvik och det gick riktigt bra men tyvärr två disk. I hopp loppet skulle jag gör att blind byte efter tunnel men det ville inte Diva så hon tog hindret åt fel håll men vi körde klart banan med super fart och hon tog däcket helt själv så det kändes så jäkla bra när vi kom i mål. I agility loppet var gungan med och Diva har reagerat på ljudet nu efter jul men hon tog den som ingenting. Men sen skulle jag vi till balansen, jag visar henne fram jag trodde hon hade sikte på den och på filmen ser det ut som hon har det också men så sprang hon snett framför fötterna på mig och in i tunneln men slutet av banan var super. Båda banorna slutade med rak sträcka och däck som näst sista hinder i båda så jag trodde inte att det inte skulle gå alls för Diva har inget framåt sug för fem öre när det är sånt men hon hade suget hela vägen, Är så glad att det gick så bra fast hon diska dig.

Nästa tävling som vi är anmäld till är lydnad. Ska bli kul att försöka igen, det är ett år sen sist och Diva har gjort många fram steg i lydnaden.

Men ska fortsätta med en skol uppgift nu och skola i morgon. Ha det   


Agility träning

IMG_20140315_101318


Dag 6 - Renras eller blandras

Jag skulle nog välja renras i alla väder.

Efter som man vet inte så mycket om vad som finns längre tillbaks när det gäller mentalitet och sjukdomar. Och dom som har blandras brukar inte kolla höfter och armbågar och sen tar dom valpar på den lilla tiken för dom tycker att den är så söt och dom vill ha en valp efter den och då blir det ofta att även hanen är bland ras och då blir det ännu mer raser och sjukdomar och dålig mentalitet Och det blir bara en ond cirkel av allt. Jag känner nu efter att jag har haft Diva att mentaliteten är en stor grej som jag kommer lägga stor vikt i nästa hund som jag ska ha. Det är inget fel med Divas mentalitet men efter att gått MH och MT och sätt och hört mycket har det blivit att jag tycker att det är intressant och jag vill ju ha en stabil familjer hund som jag tävla med i framtiden. Och det vill jag tacka min mamma att hon hittade den seriösa uppfödare som hon faktisk gjorde.

Men med rätt uppfödare kan man få riktigt bra hundar. Och det finns inte någon direkt uppfödare på bland ras och jag tycker bara det är oseriöst och synd om valparna.

Så Renras är mitt svar.    

Diva och Zigge

Nyheter

Diva har tagit två godkända i mästarklass 

Diva har fått första agility pinnen

Diva har under 2015 fått titlarna AgHD1 och RLD A 

 

IMG_3205

Victoria Björkman

Blogghistorik

 

Besökare idag: 15
Denna månad: 126
Totalt: 344771