Blogg

Dag 5 - Andra husdjur i ditt liv

Andra husdjur.

Vi har haft katter, kaniner, marsvin, hundar, råttor, gerbiler och så har mamma haft två hästar på foder.

Så djur har alltid funnits i vår familj. Och i Det har nog nästan alltid varit mina djur. Jag hade en egen katt när vi hade katter, kaninerna var mina och jag har haft det lite då och då. Marsvinen var mina, två syskon sen efter dom ville jag ha något annat och då skaffade jag råttorna efter att den sist dog ville jag ha råttor men inte en så råtta så då var det gerbiler. Och någon stans i mitten av allt tog mamma en häst på foder men han blev gammal och min pappa var inte så glad över att vi var borta så mycket men lite senare tog mamma en annan häst på foder och då var pappa där igen och då var det hund.

Inte så mycket men lite iallafall


Dag 4 - Din första hund

Min första egna hund är Diva och hon har jag skrivit om så då tar jag familjens andra hund och även den som har fått mig att öppna ögonen för hund sport.

Gino

Gino är då familjens andra hund men det är nog han som står höggs upp i mitt hjärta Diva står högt men han är min lilla krullas. Gino kom till oss sommaren 2006, tyvärr hade jag inget hund intresse då det var hästar som var min grej. Men vi har gjort mycket roligt dom senaste åren. Men tyvärr så börjar han bli gammal, Han blir 8 i sommar och hans höfter är inte dom bästa så man kan inte ta dom låååånga promenaderna med honom som man kunde för. Men han säger inte nej att ligga i soffan och bli klappad på magen hela dagarna. Men att se hans stora leende när han springer lös i vinter skogarna värmer så otroligt mycket. Och när han gör allt han kan när man tar fram godis och ska träna lite med honom.

Gino är den som bara vill ligga och sova så han har lite svårt för Pinschrarna som vill springa och leka hela dagarna. Han älskar matt Och när man lägger lite extra tid på bara honom. Jag älskar han krulliga päls så länge den inte blir tovig och att jag slipper klippa den. Han vill alltid ha sitt huvud under mina kuddar när jag sover när jag är hemma. Och han kan snarka super högt men det tycker jag är gulligt. Och att se att han blir så glad att han knappt kan stå för att han viftar på svansen gå mycket när jag kommer hen ifrån Forshaga är det bästa med honom för jag älskar han lika mycket, Och det gör lika ont i hjärtat när jag lämnar honom när jag åker tillbaks.

Det var lite om min krullas

20100526138-001


Dag 3- Berätta om din hunds ras

Det här ett skol arbete som jag har gjort om min ras. En fakta text om rasen

Pinscher kommer från Tyskland och där användes dom som gårds- och vakthundar men även som råttjagare. Under andra världskriget höll rasen på att dö ut, men det fanns några som hjälpte rasen tillbaks. Pinscher härstammar från schnauze, och den har haft olika namn, strävhårig Pinscher och Mellan Pinscher och idag heter den bara Pinscher. Många säger fortfarande Mellan Pinscher men det är fel för det finns ingen större än Pinscher.

Pinschern är en enmans hund, det kan jag se väldigt mycket på min egna. Min mamma har försökt att träna med henne men hon vill bara till mig. Så det känns väldig bra när man träna. Den är väldigt lättlärd och vill alltid lyckas, och det kan vara lite dumt eftersom att den tänker väldigt mycket och då kan det bli dumt i träningen. För det kan bli så fel. Men sen ska man helst träna den varanan dag efter som den kommer sluta att lyssna på vad man säger. Den tycker att det där kan jag så jag kan göra något helt annat.

 

Pinscher är en väldig frisk ras men sen finns det individer som får så dålig mentalitet att man måste ta bort dom och det jobbar rasklubben och uppfödare med hela tiden i Sverige. Pischerns mentalitet skiljer sig så otrolig mycket. Jag har en väldig hård liten fröken medan min mamma har en väldig mjuk liten kille. Och det måste man tänka på hela tiden när man tränar. Man kan vara ganska hård mot min tik medans man inte alls ska var lika hård mot mammas hanne. Men beror det inte könet utan på vad man har avlat på.  

 

Sen kan vissa valpar reagera på 12 veckors spruta, den kan ge kramper och de ska hävas med kortison och inte lugnande som de flesta veterinärer ger. Felbehandling kan ge hjärnskador om de krampar under för lång tid. Varför det drabbar just pinscher vet man inte. Pinschen är väldigt bra byggd, Den har långa ben så den är väldigt snabb och men endå liten och smidig, sen är den också väldig stark och rubust. Och därför kan man göra väldigt mycket med dom som tex agility, rallylydnad och till och med ipo.

 


Dag 2 - Presentera din hund

Diva

Diva är en stor hund i en liten kropp. Hon kan vara väldig ’’Jag är störst bäst och vackrast och ALLA ska göra som jag vill och säger’’. Fast efter kastreringen så har det blivit bättre. Diva älskar allt med fart och vind och om jag ställer för höga krav på henne gör hon något annat eller så är det jag gör det men jag tänker inte lägga så mycket fokus på det eller så tittar hon på mig och tycket att jag är knäpp och borde gör något annat. Därför har jag lagt väldigt mycket på agilityn och inte på lydnaden, men nu finns det ju rallylydnad och det tycker Diva är ganska ok efter som jag pratar och låter glad hela tiden och när jag gör det kan det komma något super gott.

Diva gillar inte svarta hundar eller om det är en Pinscher går det bra, hon gillar inte hundar som är för på och äldre hundar. Eller om dom är lika gamla som Gino så går det bra. Alla valpar som är yngre än Buddha är så underbara så om hon fick skulle hon ta hem alla. Diva är kär i gran hunden som är en dvärg schnauzer, så när hon ser en salt och peppar så blir hon helt galen. Hon har även en kille på skolan som är en liten pudel och tror inte hon har gått så bra i hopp med någon hund så bra som med honom eller hundarna i familjen då men han är som en i familjen i hennes ögon tror jag.

Diva har alltid hattat att leka och kampa men efter kastreringen så vill hon både lek och kampa. Hon låter som hon ska döda den hon leker med men pinscher låter väldigt mycket så många hundar tror hon är elak. Diva flinar så mycket att hon visar tänderna när hon är glad, tror hon har fått mycket av det av sin mamma. På helgerna vill hon ta så lång sov morgon det bara går och då vill hon att vi ska liga och skeda så jag kan klappa henne på magen.

Hon vill alltid vara med mig så jag har fått lov att lägga en bädd åt henne i köket för annars springer hon runt och är orolig. Hon är sån frys lort så hon SKA ligga under täcket när vi sover. Hon vill inte att någon ser när hon äter så hon gör det när jag har somnat.

Det var lite om Divan

IMG_0040


Dag 1 - Presentera dig själv

Vem är Victoria Björkman

Jo jag är snart 18 år och går på ett hundgymnasium som ligger typ 23 mil från min familj. Det var väldigt svårt att bara flyta efter som det var så lång hem och mitt stöd igenom all träning men Diva försvann (min mamma). Men nu till sommaren har vi klarat av hela ettan och dom framstegen som jag och Diva har gjort hade vi aldrig kunnat ta hemma. Man behöver verkligen någon som har kommit längre och kan. Det finns inte direkt någon som kan eller har kommit upp i klasserna i Mora. Men tanken är väll att vi ska hitt någon bra helg kurs fram över så vi kan bli ännu bättre.

Jag har alltid haft ett stort djur intresse men mitt hund intresse vaknade nog till på riktigt för 5-6 år sen då jag vill börja tävla Gino men efter som han inte orkar eller har bra höfter blev det bara lek men jag ville ut på banan. Så för typ 4 år sen så sa mamma ja till en hund, så under ett år letade vi efter ras och uppfödare och vi hittade då lilla Diva.

Men vi har haft hund i snart 10 år nu. och jag är glad att mamma köpte hund för jag hade nog fortsatt att rida, Och jag tror inte jag hade kommit lika långt med häst och jag hade aldrig fått en egen häst heller. Man jag har blivit någon annan person med hund någon bättre har jag blivit.

Det går inte att skriva så mycket om mig men här är lite

IMG_3253


Börjar i morgon

I morgon börjar jag med denna lista

Dag 1 - Presentera dig själv
Dag 2 - Presentera din hund
Dag 3- Berätta om din hunds ras
Dag 4 - Din första hund
Dag 5 - Andra husdjur i ditt liv
Dag 6 - Renras eller blandras
Dag 7- Hundsport
Dag 8 - Har du och din hund tävlat?
Dag 9 - Viktiga egenskaper när du väljer hund?
Dag 10 - Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 - Hur valde du kennel?
Dag 12 - En ras du skulle vilja ha?
Dag 13 - En ras du inte vill ha
Dag 14 - Det här älskar min hund
Dag 15 - Det här tycker inte min hund om
Dag 16 - Visa en rolig bild på din hund 
Dag 17 - Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 - Tik eller hane?
Dag 19 - Varför har du hund?
Dag 20 - Ditt mål under 2014


Bästa bästa Divan

1654547_740120532672887_937863925_n


Vet vilka som är mina riktiga vänner

Den helg har varit lite upp och ner man jag har haft super kul.

I fredags kom Divas Kille hitt en lite pudel som heter Mick och han stannade här tills på lördag morgon. Det är sjukt hur bra dom går ihop, Både han och Diva låg i sängen och trängdes med mig hela natten. Senare på lördagen gick jag, Denise och Nicoline till tränings hallen och tränade Rally, Och det gick ganska bra Diva är fortfarande lite spänd där inne men Nicoline tog alla tre hundarna och sprang runt och gjorde någon dans med dom och då släppte det så på slutet av träningen var det okej att vara där inne och jag fick en tröt hund hem. Lite senare på kvällen kom Denise, Nicoline och Nadin hitt även Mick och Ella fick följa så vi tittade på melo och hade en super trevlig kväll med mycket skratt och spel. Men efter den här helgen vet jag vilka som är mina riktiga vänner här nere i Forshaga.

Nu är det inte långt kvar tills det är lov igen. Och då är det sport lov, ett lov ingen Moring Vill ha. Det är det där jävla vasaloppet, jag fattar inte att det kan vara så kul att åka skidor. Man behöver bara bo i mora under att vasalopp och sen vill man inte se en skida nå mer men tänk jag som bor där och har gjort det i typ 18 år plus fått jobba där i massa år och det blir det i år igen tur är det att det är bara två timmar annars skulle jag strypa den som kom på att det skulle finnas ett mål i Mora.

Ha en fortsätt bra söndag det ska jag och Diva ha


JA vi tog den

Vi tog den sista god kända i rally idag och Diva kan nu titulera sig men RLD N

 

IMG_6706

Nyheter

Diva har tagit två godkända i mästarklass 

Diva har fått första agility pinnen

Diva har under 2015 fått titlarna AgHD1 och RLD A 

 

IMG_3205

Victoria Björkman

 

Besökare idag: 17
Denna månad: 128
Totalt: 344773