Blogg

Mål 2014

Alla börjar sätt upp nya mål för 2014 så då tänkte jag gör det med då.

 

Agility

Tanken är att vi ska försöka att ta alla pinnar i kass 1 både i hopp och agility.

Rally

Ta den sista godkända resultatet i nybörjar klassen och få den titeln.

Lydnad

Ska träna så mycket det bara går och försöka göra minst en start.

Freestyle

Försöka göra ett bra program och kanske göra en start.  

 

Har inte så stora mål för tanken var att vi skulle bara köra agility men sen fick vi inte den sista godkända i rally så den vill vi ta så for som möjligt. Och nästan allt har börjar falla på plats i lydnaden så ska träna så mycket det bara går så vi kan försöka att start. Och freestylen är bara en helt galen ide jag fick när jag gjorde att skol arbete om det och kollade runt på olika filmen på youtube. Har tänkt på att man skulle har försökt att göra en star men jag har väll aldrig riktigt vågat men ska försöka i år.

Men nummer ett på listan är att få upp muskler och kondition på Diva efter operationen.

Men här är lite tankar och mål och vi hoppas att du vill följa vår resa igenom 2014 för det hade varit riktigt kul.   

IMG_6560


Ha en bra jul

1535554_10201237163679011_457420994_n


En mammas sammanfattning av 2013, för Victoria och Diva.

Detta var året då allt spårade ur, men också föll på plats.

BIG 4 på inoff utställning i Malung, i Januari.

Efter att ha tränat agility hela vintern och tillslut även lyckats erövra gungbrädan tog tjejerna steget mot den första officiella agilitystarten i April. Victoria på ena sidan banan och Diva på den andra, hon körde pinscher-race över hela planen och ignorerade sin förtvivlade matte. Mitt i höglöpet var det inte matte som var det viktiga i livet, utan att visa upp sig utmed hela ringside. 2 diskningar blev resultatet av Mas-rallyt.

Istället var matte nära att ge upp hela agilityåret och åkte på utställning i Österbybruk i Maj, där de fick ett excellent och blev tvåa i unghundsklassen. Nu var det utställning som gällde!¨

Österbybruk

 

De testade även att starta i kvalet till Doggy Professional Agility cup, men det slutade med 2 diskningar. 

Mitt i allt så fick de för sig att testa en start i Rallylydnad, så i Juni startade de inoff i Forshaga och slutade på 73 poäng. Detta skulle nog bli deras sport!

Men så åkte de iväg till Gagnef-floda för dubbla klasser (dvs 4 lopp på en dag) och då hände något, de gick i mål! De fick en tid! Flera fel och ett pinscher-race utanför plan, men trots allt en seger för tjejerna!

IMG_1435

 

I Juni såg matte också fram emot ytterligare ett excellent i Avesta, men istället fick de ”bara” ett very good. 

Men med en sluttid i agility och ett bra resultat i rally, bestämde de sig för att satsa på fysiska sporter och lägga utställningar på hyllan ett tag.

Victoria var fast besluten att ta sin hund runt en agilitybana felfritt. Så de tränade hårt och lyckades med hjälp av en klubbkompis även bli av med Divans race och få henne mer fokuserad på matte. Vi åkte runt i hela Dalarna och de tävlade med flera sluttider i mål, men alltid med något fjuttigt fel.

Sen i Augusti, planerades deras sista start, då Victoria kom in på sin drömutbildning, Hundsport i Forshaga, skulle de inte hinna starta fler lopp. Då kom de runt felfritt och slutade på 4:e plats och fick en pinne. Men säg den lycka som varar för evigt. Senare samma dag hör tävlingsledaren av sig och meddelar att en felräkning gjorts och 4:e platsen blev utan pinne. Så de var felfria, men blev av med sin efterlängtade pinne

Tjejerna flyttade och mamman blev kvar i Dalarna, fast besluten att dottern skulle få en chans att uppnå sina mål.

I September åkte alltså halva familjen iväg till Forshaga för att supporta tjejerna på deras första officiella start i Rally, då de lyckades skrapa ihop 85 poäng, vilket gjorde Victoria suppertaggad att ta en titel innan årets slut. Sagt och gjort så var de anmälda till dubbla klasser i Novermber.

 IMG_6368

Mamman hade beslutat sig för att de inte kunde sluta agilityåret med ”nästan-en-pinne”, de skulle få fler chanser nu när allt hade lossnat.

Så i september drog vi iväg till Kristinehamn och där slutade de på en disk och en tid, men med fel. Men Divan verkade lugnare och om möjligt ännu mer fokuserad, klart de skulle ha en chans till innan årets slut!

Så i oktober var det Malung som gällde, dubbla klasser dvs 4 lopp. Så äntligen fick de ett felfritt lopp, slutade på 3:e plats och fick en pinne, som de denna gång fick behålla!!

Gagnef-Floda

 

I november var det så dags att starta rally igen, och de fick ytterligare en godkänd start, med 79 poäng.

Så sammanfattningen av året blir en pinne i hoppklass och två godkända starter i Rally-lydnad

Men de har utvecklats något otroligt under året som team, från att ha varit på olika platser till att bli ett sammansvetsat team, går de nog ett ljust 2014 till mötes. Victoria har redan börjat grovplanera tävlingsåret och utöver rally och agility är hon även sugen på att provstarta i freestyle. Det är bara ens egna rädslor som sätter stopp för drömmar, vågar man, så kan man!

Vi har även valt att göra en kastration på Diva, då hon är väldigt ojämn i humöret när hormon-nivåerna pendlar upp och ner. Så nu hoppas vi att detta ger resultat i deras träning.


Träna andra hundar

Då har man varit hemma i några dagar och det är så underbart.

Har bara kramat min Diva och min underbara mamma har gjort så god matt. Man skulle kanske komma hem oftare.

Var och tittade när mina klubb kompisar tränade agility i lördags fick även köra med Underbara Ruffs. Det är riktigt kul att få köra med olika hundar, man lär sig så mycket och man kan lära andra nya saker. Så min lördag var riktigt bra fast jag inte kunde köra min Diva.

Jag och mamma har även kollat på lite tävlingar till sommaren. Känns så bra vill verkligen att 2014 ska vara vårt år för vi har verkligen kämpat. Fast hon kanske inte alls vill efter operationen och när vi har fått upp musklerna. Men det är bara att bita i det sura äpplet och sikta mot stjärnorna.

Ska lägga mig i soffan och mysa med Divan.

IMG_5655


Hund mässa

Var i stockholm i söndags med klassen och kollat på alla finna hundar som va där, köpte lite saker också.

Diva fick ett super fint vit halsband med röda stenar på, en Diva ska bara ha det bästa.

Buddha fick ett super fint halsband han med. Mamma vill ha ett lite cool halsband. Och dom hade super fina kraftfulla halsband för bara 100 kr så jag kunnde inte låta bli att köpa det och det hade kostat 375 kr förut så jag är riktigt nöjd med det köpet. Köpte en till grej till mamma och Buddha man kan inte skriva det så hon ser det. 

Snart kan jag lämna in ledighets ansökan så jag kan åka hem på fredag, min lilla Diva opererades i går så hon tycker att livet är hämsk och så saknar hon mig, jag är ju hennes allt och nu är jag inte där. Mamma skickade en bild på henne i går och hon har fåt en pyjamas så inte dom andra ska vara på såret. Saknar henne så mycket vill bara krama om henne. 


Stockholm

I morgon åker jag och klassen till stora Stockholm.

Ska bli riktigt kul eftersom vi inte åker ner och ställer i år. så klockan 5 åker bussen från skolan och är det är tills det är klart i final ringen. Man måste verkligen älska sitt val av skola när man måste gå upp typ 03.30 på en söndag och kommer hem kanske vid 23.00. Men det ska bli kul ska köpa lite grejer till Diva, mig och Buddha.   

Snart är det jul också inte många dagar kvar 19 är det jul avslutning men jag kanske får vara ledig den sista veckan och om jag blir det åker jag hem den 13 istället. Och dagarna här går så sjukt mycket långsammare nu när Diva är hem hemma och när klockan är 18.00 känns den som 23.00. Men snart så kommer jag få krama om min lilla Diva, saknaden är stor. Saknar Gino också det är så kul att komma hem till honom då han står men en leksak i munnen och viftar på svansen så han knappt kan stå.

Men snart kommer jag hem hem    

Nyheter

Diva har tagit två godkända i mästarklass 

Diva har fått första agility pinnen

Diva har under 2015 fått titlarna AgHD1 och RLD A 

 

IMG_3205

Victoria Björkman

Blogghistorik

 

Besökare idag: 42
Denna månad: 153
Totalt: 344798