Blogg

Bra slut på tävlings säsongen

Tävlade agility i går och det gick riktigt bra. Diva tog sig runt fel fritt i sista loppet och kom 3:a och fick en PINNE. DIVAS FÖRSTA PINNE. Så ett riktigt bra slut på tävlings säsongen i agility kan man säga.

Nästa tävling är rallylydnad och det är den sista tävlingen för i år. Sen är det bara att träna och vila tills nästa säsong och då ska det gå bra.

Men vi tävlade i fyra lopp, två hopp och två agility. I agility klasserna kom Diva på 11:e plats med 20 fel och i andra kom hon på 7:e plats med 5 fel. I första hopp klassen blev hon diskad och i andra 3:e plats och pinne

IMG_6009


matte prov

I morgon får jag åka hem till Dalaskogarna. Ska bli så underbart. 

Saknar gubben något otroligt och snart ska jag få krama honom.

Ska tävla agility på lördag får se hur det går hon är lite för mycket i allt nu. Men får hålla tummarna att hon lägger lite fokus på att hon ska hoppa och föjla mig. 

Och nu håller vi tummarna på att jag klarar matte prover som är om 15 min. 

20131018_123059


Spår

Vart tog Lördagen vägen.

 Vaknade i morse av att en lite pinscher kom krypandes under täcket och la sig på min arm.

Var även och la två spår i morse som Diva fick gå. Diva var lite mycken när vi gick. Jag la godis i varje vinkel men det sprang hon typ över. Hon kom fram till vinkeln och bara det finns godis här men orka ta dom vi går vidare. Och så gjorde hon vi varje vinkel. Men det gick som en dans annars tog allt som hon skulle.

Sen städade jag hela lägenheten. Och Diva som hatar dammsugaren låg och sov som ingenting. Skönt att spåret slog ut henne en liten stund. Har nys kommit hem efter en sväng i skogen, Diva fick springa av sig lite idag med.

 

Tanken är att jag ska lägga ett spår i morgon men ett lite längre. Hoppas jag orkar gå ut och lägga det. Men denna kväll kommer vara framför en film orkar inte göra något mer idag.  

 

 


En promenad

Dagarna bara flyger iväg, Nästa helg åker jag och Diva hem, hem Och blir kvar där en hel vecka. Ska bli så skönt med lov.

Blir även agility tävling på lovet så det ser vi fram i mot. Eller, bara om Diva hinner landa efter löpet. Nu beter hon sig som om jag inte har tränat med henne på veckor. Agilityn i onsdags blev inte riktigt som jag hade tänkt. Diva kom flygandes som ett flyg plan och gjorde typ det hon inte skulle men det blev några finna rundor. Men det jag blev mest glad över var att Diva tog nästan alla slalom ingångar, som vi har tränat dom och nu sitter dom nästan helt.

Rallyn gick inte som det skulle. Hade tävlingsträning och jag kom med min övertagande hund som inte lyssnade på mig. Och det blir 61 poäng till oss. Hoppas att den riktiga tävlingen innan jul blir bra annars grinar jag. Och då är det dubbel klasser.

Idag efter skolan gick jag och Diva en underbar och lugn promenad i skogen. Diva fick springa av sig och jag fick rensa hjärnan. Tror det blir en sån i morgon också, Och lite träning för jag har äntligen köpt hundgodis.

IMG_1432


Min prins

Många frågade mig om det skulle bli läskigt att flyta till Forshaga men det tyckte jag inte. Föra helgen frågade folk om jag längtade hem men det gör jag inte. Men det ända jag tycker är läskigt med den här resan jag och Diva kommer göra nu i tre år är att jag inte får se Gino.

Gino är en ängel för mig, det är han som gjorde att jag ville ha Diva, det var han som gjorde att jag vill tävla, det är han som gjorde att jag hamnade här. Och jag får inte se honom alls. Han är 7 år och har dåliga höfter vem vet hur länge han finns jag ska ända bo här i tre år. Tanken är så läskig.

Jag saknar hans djupa snarkningar i mitt öra på morgonen och hans mjuka, lurviga päls mot min kind när jag vaknar. Han betyder verkligen allt för mig, utan honom hade jag inte ståt där jag står idag. Och jag är tusen gånger tacksam över att han finns i mitt liv.

 

Jag saknar dig gammel gubben

IMG_5453

960233_662827970401050_1135833445_n


Jag har fåt min data laddare nu

Då var vi tillbaks efter en vecka utan data laddare. Jag var så smart och glömde den i Mora, men nu har jag den.

 

Ja tävlingen gick inte som jag hade tänkt mig. Två dagar innan tävling åkte jag och mamma upp på klubben och skulle se vart Diva låg och det gick som en dröm. Men tävlingen slutade med fyra diskar av fyra lopp. Ja det kändes inte bra. Men vårt tredje lopp får jag leva på. Det gick bäst, Diva och jag kom för långt ifrån varandra och vi missförstod varandra så Diva hoppade hindret åt fel hål, men annars gick det loppet som en dans. Får leva på det tills nästa DM.

 

Tränade agility i onsdags och det gick super. Diva tar klass två och tre svängarna som hon aldrig har gjort något annat här i livet. Men jag blir lite tveksam på om jag kommer få upp henne i klasserna. Diva är 47 i manken så hon är väldigt liten. Och när hindren blir över 60 springer hon under. Vert inte vad jag ska göra. Han kan inte hoppa 60 men tar alla klass två och tre svängar som ingen ting. Man, man det är bara att jobba på.   


Är hem, hemma

Ja då var man hemma i Mora igen.

Helgen kommer fyllas med bara hund saker är det tänkt. Mora bk ska ha DM på söndag så på lördag blir det att göra iordning på klubben och på söndag är det arbete och tävling.

Får se ur det går. Diva är lite svajig nu men ska väl upp på klubben och se om hon är lika svajig i agilityn också som allt annat.

Föra helgen tävlade vi men tyvärr blev det en disk i hopploppet och 10 fel i agilityloppet men det var två super finna lopp. Men slalom ingångar behöver vi träna mer på.

 

Men ska njuta av mina dagar i Mora nu det kommer ta ett tag till nästa gång jag kommer hitt tror jag.

Nyheter

Diva har tagit två godkända i mästarklass 

Diva har fått första agility pinnen

Diva har under 2015 fått titlarna AgHD1 och RLD A 

 

IMG_3205

Victoria Björkman

Blogghistorik

 

Besökare idag: 50
Denna månad: 161
Totalt: 344806